Louise Dahlerup Fazlagic
List | Atomkraft Ja Tak |
Workplace | Danmarks Tekniske Universitet |
Education | Kandidatuddannelser (civilingeniør) |
Pragmatisk og samarbejdsvant civilingeniør (E) indenfor teknisk fysik med fokus på klimaet, grøn energiproduktion, samfund, familieliv og vores fælles bedre sikrede fremtid sammen.
Jeg er aktiv i IDA, både som indvalgt repræsentant for listen for perioden 2022-2025 og som formand for det nye faglige netværk IDA Nuclear, som primært afholder seminarer om alt indenfor emnet nuklear teknik, herunder fissions- og fusionskraft, stråling, helsefysik, sikkerhed, beredskab, samt f.eks. industriel og medicinsk anvendelse af kilder.
I mine første 8 arbejdsår førte jeg tilsyn med
sikkerheden på Risøs nukleare anlæg. I de sidste 24 år har jeg
været patent-rådgiver i bureau, senere med eget firma med
teknologi-scouting, så patent-manager indenfor industrien, og nu patentspecialist
på DTU, hvor jeg medvirker til kommercialisering, dvs. licensering/salg af patenter og softwarelicenser til startups og andre
firmaer.
Hjalp i min fritid de to nye danske Smeltet-salt-reaktor-firmaer med nuklear sikkerhed og patenter, nemlig Copenhagen Atomics og derefter Seaborg Technologies.
Bor på Østerbro i København med min mand, som også er civilingeniør, og vi har to store tvillingedrenge.
Jeg støtter op om alle listens formål og er drevet af teknologisk klimakamp. Mit personlige fokus er, at IDA skal klædes bedre på og styrkes til samfundsdebatten om omstilling til grøn energi med atomkraft, med fokus på en mere stabil grøn energiforsyning med lavest mulige CO2-impact og natur- og klime-påvirkning,
Klimakrisen kan effektivt modvirkes ved også at indføre grøn atomkraft i Danmark i
kombination med de andre grønne energiformer i et styrket og intelligent styret
elnet, så også varme og transport kan komme over på el som
basis-energiform, eller man alternativt bruger atomkraft til proces- og fjernvarme.
Har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde og ønsker også at medvirke til fælles politikker om ægte fag-løsninger indenfor
mange teknologier, herunder selvfølgelig især omkring grøn energiforsyning.
Men også selve ingeniør-faget er
vigtigt for mig, hvad angår uddannelse, produktionsteknik,
automatisering og udvikling af det danske eksport- og arbejdsmarked med
ingeniør-teknikkens hjælp.
Inklusion og tolerance er vigtigt for mig uanset køn, evner,
fysiske muligheder, og stedet, man oprindeligt kommer fra.
Jeg vil arbejde for at sikre, at IDA:
- aktivt arbejder på at indføre atomkraft i energimixet i Danmark i kombination med VE og et intelligent styret netværk - fordi som ingeniører har vi pligt til at bidrage med fakta, så politikerne kan få et velfunderet grundlag til at vælge tekniske solide energi-beslutninger og -løsninger.
- primært fokuserer på at være FAG-forening, hvor medlemmernes ordentlige arbejdsforhold er vigtigst.
- vil støtte op om mere oplysning om alle grønne teknologier, især atomkraft, og de dertil knyttede udfordringer,
- støtter IDA Nuclear, som er nu oprettet som fagteknisk netværk, med mig som formand, men bestyrelsen arbejder hen imod, at vi bliver et eget selskab under IDA. Vi arbejder for at afholde endnu flere informative seminarer (primært hybrid-møder), så endnu flere af vores IDA-medlemmer kan få mere viden om atomkraft specifikt og kerneteknik generelt.
- medvirker til at hindre de planlagte besparelser og den planlagte udflytning af uddannelser og forskning væk fra de på trods af budget-beskæringer endnu godt fungerende centrale uddannelses-miljøer, vi har i dag. Færre og dårligere uddannede akademikere, ingeniører, STEM-ansatte og maskinmestre er et minus for Danmark som industri-nation - ikke et plus.