Normal fixed b2 ny

Supporters

No supporters

IDA Østjylland

Pensionistlisten

Party leader Jens Heide
Setup type Prioriteret / Prioritised ranking
Valgforbund Ingen
Budskab

Pensionistlisten er de ældres talerør i IDA og varetager interesserne for de IDA-medlemmer, som er på vej på pension eller er pensionist.

Listepræsentation

Ældre ingeniører sikrer fremtiden

Sæt ældre ingeniørers viden, kompetencer og drivkraft bedre i spil. Pensionistlisten vil være et markant talerør for IDA-medlemmer, der er pensioneret eller snart trækker sig tilbage

 

De ældre ingeniører har en værdifuld erfaring og viden, som kan drive faget og de danske arbejdspladser videre. Ved at oprette et vikarbureau for ældre ingeniører i IDA-regi ønsker listen at bibringe de danske arbejdspladser de ældre ingeniørers værdier og rodfæstede faglige kultur i en kortere eller længere periode, hvor der mangler ressourcer til løsning af ingeniørmæssige opgaver.

Det skal sikres, at de ældre IDA-medlemmer ikke bliver udstødt eller presset ud af deres jobs, og Pensionistlisten vil arbejde aktivt på at sikre ingeniørerne en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

 

Mærkesager:

  • Give virksomhederne mulighed for at trække på erfarne ingeniørers viden, værdier og faglige kultur
  • Stoppe udstødning af ældre ansatte.
  • God pensionsordning til alle.
  • Styrk de stærke faglige netværk. Pensionerede medlemmer er ofte lige så passionerede fagfolk som de erhvervsaktive

 

Historik

Pensionistlisten opstod, fordi der manglede et talerør for de IDA-medlemmer, der var på pension eller på vej til det. Listen har gennem årene opnået en god repræsentation i hovedbestyrelse, repræsentantskab og politiske udvalg. Arbejdet er mere aktuelt end nogensinde, fordi vores levealder stiger og flere IDA-medlemmer ønsker at arbejde senere i livet eller kun trække sig delvist tilbage.

 

Vision

IDA skal fortsat vokse, men ikke for enhver pris.

Udbuddet af faglige tilbud til medlemmerne skal være væsentligt større end i dag.

IDA skal sikre individuel rådgivning i takt med, at der kommer flere konsulent- og projektansættelser, bl.a. som selvstændig konsulent hos tidligere arbejdsgiver.

IDA skal sætte national dagsorden indenfor arbejdsmarkedspolitik for ældre medarbejdere. Det skal kunne betale sig at udsætte sin pensionering og lettere at trække sig delvist tilbage.

 

 

Links:

www. Pensionistlisten-ida.dk

 

 

Candidates in