Cristina Cvitanich

Liste Fagforeningslisten
Alder 53
Arbejdssted iværksætter
Uddannelse Ph.D.
Retning Molekylærbiologi
Hvem er jeg?

Jeg er uddannet Cand. Scient. i biokemi og har derefter taget en Ph.d. i molekylærbiologi. Jeg har arbejdet som forsker/Post Doc på Universitetet i Californien, USA, på Århus Universitet og på Ålborg Universitet. 

Jeg har været ansat i 4 små/mellemstore private virksomheder.

Nu er jeg iværksætter, jeg har startet KerneKær ApS.

Hvorfor stiller jeg op?

Jeg vil gerne støtte op om, at IDA arbejder for solidaritet og fællesskab mellem IDAs medlemmer og i forhold til andre faggrupper.
Det er også vigtigt for mig, at IDA er en stærk fagforening som støtter de enkelte medlemmer uanset ansættelsessted, eller om de står udenfor arbejdsmarkedet.

Hvorfor skal man stemme på mig?
IDA bør arbejde for
- at hjælpe de nyuddannede og 50 + i job, ved at synliggøre overfor arbejdsgivere hvilke kvaliteter de får med ansatte fra disse grupper og ved at arbejde imod de fordomme der er om disse grupper. 
- at dagpengene ikke bliver forringet.
- stoppe udskamming af højt uddannede.
- mindre topstyring og politisk styring af forskning.
- lige vilkår for udenlandske arbejdskraft, hvis de bliver ansat i danske virksomheder og imod udnyttelse af udenlandske arbejdskraft.
- bedre ansættelsesvilkår for forskere på universiteterne, med flere faste stilinger og mindre konkurrenceudsatte midler.
- bedre vilkår til projektansatte.
- at reglerne og lovgivningen tilpasses den nuværende arbejdsmarked hvor folk oplever mange forskellige former for stillinger: lønmodtagere, freelancere, iværksættere, digital nomade, selvstændig, projektansat, vikar.

Kandidater i