Normal fixed selvstaendige ingeniorer final 1 1

Stillere

 • Stanley Dakin
 • Lars V. Jenster
 • Camilla Kring
 • IDA Østjylland

  Selvstændige Ingeniørers Liste

  Listefører Michael Fahlgren
  Opstillingsform Prioriteret / Prioritised ranking
  Valgforbund Intet
  Eksterne henvisninger
  Budskab

  Fremtiden tilhører selvstændige
  Nystartede små og mellemstore virksomheder er innovative og driver ingeniørfaget og samfundet fremad – fagligt såvel som vækstmæssigt. IDA skal gøre det let at starte egen virksomhed, især med fokus på den tidlige finansiering, hvor mange gode idéer går tabt.

  Message

  Bedre vilkår for selvstændige

  Nystartede små og mellemstore virksomheder er innovative og driver ingeniørfaget og samfundet fremad – fagligt såvel som vækstmæssigt. IDA skal gøre det let at starte egen virksomhed, især med fokus på den tidlige finansiering, hvor mange gode idéer går tabt., lyder det fra Selvstændige ingeniørers liste.

  Innovation og nyskabelse kommer oftest fra mindre virksomheder, der tør dyrke de nye, skæve ideer. Mange IDA-medlemmer drømmer om at tage springet og starte egen virksomhed, men en alt for lille procentdel af dem finder rent faktisk pengene og modet. Her skal IDA endnu mere på banen med støtte, hjælp og vejledning, lyder det uddybende fra Selvstændige ingeniørers liste.

  Arbejdsmarkedet ændrer sig aktuelt med meget stor hastighed, og vi ser en række alternative måder at være erhvervsaktiv på. Flere og flere af IDAs medlemmer bliver såkaldt ”kombinatører,” der blander egen virksomhed med projekt- eller deltidsansættelser.

  Selvstændige ingeniørers liste går ind for, at IDA udvikler værktøjer og finansielle rammer til at håndtere kombinatørerne, så de asymmetriske ansættelser bliver en fordel for den enkelte – og for samfundet. Blot en enkelt succesfuld ingeniørvirksomhed kan skabe mange arbejdspladser på sigt. Og dermed vækst, indtjening og udvikling til gavn for os alle.

  Listepræsentation

  Mærkesager – IDA skal:

  • Skabe optimale betingelser for selvstændige medlemmer
  • Skabe netværk mellem selvstændige og investorer
  • Skabe rammebetingelser for selvstændiges overlevelse

  Historik

  Selvstændige ingeniørers liste blev etableret for 13 år siden, fordi der var behov for at gøre en særlig indsats for denne betydelige gruppe af medlemmer. Siden har listen deltaget i arbejdet omkring det fagtekniske selskab IDA Selvstændige og har rejst de selvstændiges sag flest mulige steder i IDA, herunder i repræsentantskabet og Hovedbestyrelsen. Listen stiller op i hele landet, og listen repræsenterer alle IDAs selvstændige, uanset om de er ingeniører, cand. scienter eller IT-uddannede.

  Vision

  IDA skal gå forrest i at etablere en iværksætterfond, der gør det lettere at skaffe kapital til nye, innovative virksomheder.

  IDAs selvstændige skal sikres samme finansielle muligheder som ansatte for at udfolde deres potentialer: fagligt, socialt, mentalt – og menneskeligt. I første omgang kan det ske via et ‘Selvstændiges råd’ på linje med Ansattes Råd (AR).

  IDA skal være bedre til at håndtere de rigtigt mange medlemmer, der går rundt med en ’selvstændig’ i maven med lyst til at forfølge denne karrierevej.

  Kandidater i