Liste Innovation, Trivsel og Moderne ledelse
Alder 52
Arbejdssted Marianne Køpke ApS
Uddannelse Teknikumingeniør
Retning Data, teknikumingeniør
Hvem er jeg?

Mit navn er Marianne Køpke, jeg er uddannet dataingeniør, og har siden da tilføjet en del læring.

Den røde tråd i mit erhvervsliv, har altid været at få det bedste frem i personer - deres potentiale. Om de var medarbejdere, kollegaer, projektdeltagere eller kunder.

Personligt elsker jeg livet, udvikling, mennesker og naturen.

Jeg er 52 år og gift med Lars (der er stærkstrømsingeniør) sammen har vi 3 skønne unger.

Jeg har 28 års erhvervserfaring fordelt på 5 år programmering, 5 år projektleder, 5 år leder og de sidste 13 år med egen virksomhed – Marianne Køpke ApS.

Virksomheden (og jeg) har udviklet sig en del over de sidste år. Jeg har haft en konsulent portal, kørt individuelle sparring samt rådgivet og undervist i markedsføring, salg, jobsøgning mv på LinkedIn. Med jævne mellemrum har jeg været freelance (IT) projektleder på flere spændende projekter, i offentlig og privat regi.

I dag går størstedelen af min tid som arbejds- og livsmentor.
Jeg kører individuelle forløb, hvor jeg bl.a.:

  • Arbejder med den enkeltes bagvedliggende årsag til stress og stresslignende situationer.
  • Arbejder med personer der har et ønske om forandring i arbejdslivet.

Generelt hjælper jeg personer med at skabe den nødvendige forandring i deres arbejds- og familieliv.

Derudover holder jeg workshops, foredrag og er vært på podcasten ’Mærk mere af livet’. Her får lytterne masser af inspiration til at leve det liv, der er det rigtige for dem.

Du kan læse mere på:


Hvorfor stiller jeg op?

Jeg stiller op fordi et godt arbejdsliv med udvikling, mening, glæde, tilfredshed, gode kollegaforhold – alt det vi gerne vil have, kræver ordentlig ledelse og ordentlig selvledelse.

Selvledelse her forstået, som at man kan lede sig selv personligt.  Ikke blot planlægge sine opgaver, sin tid, men at man også kan passe på sig selv.

På mit arbejde ser jeg bagsiden af dårlig ledelse og dårlig selvledelse, og den vil jeg gerne være med til at gøre noget ved.

Alt for mange trives ikke på arbejdspladsen, føler ikke arbejdet giver mening, går ned med stress og så videre – og problemerne er ikke kun isoleret til arbejdspladsen, det går mange gange også ud over familien.

 

Ledelse kræver selvledelse

Ordentlig ledelse kræver ordentlig selvledelse.

Man kan lære en masse gode ledelsesværktøjer, som man kan komme rigtig langt med, ingen tvivl om det, men når ens ressourcer er tæt på nulpunktet (årsagen hertil kan være både på og udenfor arbejdspladsen), er de tillærte værktøjer ikke længere tilstrækkelig. Her kræver det, at man har styr på sig selv og sine værdier, hvis man fortsat skal være den gode leder.

Selvledelse

Vi mestrer livet forskelligt, derfor er det f.eks. heller ikke alle i en (måske dårlig ledet) afdeling der går ned med stress. Det er enkelte personer. Nogle tager sit tøj og går, når de ikke kan lide lugten i bageriet eller får sagt nej til opgaver, andre får aldrig sagt fra, førend kroppen gør det.

Så jeg vil gerne slå et slag for selvledelse. Det er vigtigt i dag.

Hvorfor skal man stemme på mig?

Min mærkesag er selvledelse.

Vi skal tage ansvar for vores eget liv. Længere er den faktisk ikke.

Det kan godt være opgaverne er for mange, ledelsen er dårlig, kunderne trælse, men i bund og grund, er det blot at give andre skylden, for ens egen utilfredsstillende arbejdsliv.  

Følgende er 3 vigtige punkter:

  • Ta’ ansvar for dit eget liv, herunder dit arbejdsliv
  • Er du ikke tilfreds? Gør noget ved det
  • Ja, du kan ændre dit arbejdsliv (liv)

Kandidater i