Olavur Thorup

Liste Atomkraft ja tak!
Alder / Age 48
Uddannelse / Education Mekanik
Retning / Field Maskin
Hvem er jeg?
Jeg er en rummelig og ganske pragmatisk person, med bred menneskelig og
erhvervsmæssig erfaring. 
Startede i Marineinfanteriet på Bornholm i 1991, for derefter at bruge 1 år som FN soldat i det tidligere Jugoslavien. Efterfulgt af 6 år i IBM.
I 1999 tog jeg beslutningen om at blive uddannet Bådebygger og arbejdede også i en lang periode som restaurerings tømrer på Frederiksborg Slot.
Men efter 14 år som håndværker valgte jeg at læse på DTU Maskin, efterfulgt af 2 år på Maskinmester Skolen København, desværre fik jeg ikke mulighed for at afslutte studiet på grund af PTSD fra mine oplevelser i en krigszone. Med stor hjælp og støtte fra Veterancenteret, kom jeg på fode igen og har de sidste 4 år arbejdet som Facility Manager.

Hvorfor stiller jeg op?
Som den største naturvidenskabelige samling, har IDA et ansvar for at oplyse og påvirke klimadebatten i en videnskabelig retning. 
Det gælder oplysning om hvad der virker, men lige så vigtigt er oplysninger om mulige konsekvenser ved de beslutninger vi træffer.
Som samfund er det svært ikke at efterlade et aftryk på vores omgivelser, men det er vigtigt vi ved hvilke aftryk vores valg efterlader, så vi kan træffe vores beslutninger på et oplyst grundlag.
Vi har et ansvar overfor vores omgivelser og medmennesker, også dem på den anden side af jorden.

Hvorfor skal man stemme på mig?
Jeg vil arbejde for de videnskabelig beviste løsninger med mindst aftryk på natur, miljø, biodiversitet og mennesker.

Inkludering af vores medmennesker i arbejdsmarkedet er vigtigt og det gælder alle køn, nationaliteter og aldre.
Folk med fysiske eller psykiske udfordringer skal tilbydes hjælp og støtte, og det gælder dem der er på arbejdsmarkedet, udenfor arbejdsmarkedet og vores studie medlemmer.

IDA bør også indgå et samarbejde med Veterancenteret og få klarlagt om der er brug for en indsats fra IDA's side.  
Kandidater i