Rasmus Dybbro Engelsholm

Liste Atomkraft ja tak!
Alder / Age 32
Uddannelse / Education DTU
Retning / Field Fysik og Nanoteknologi med fokus på ikke linær optik
Hvem er jeg?
Jeg startede på Fysik og Nanotek på DTU i 2008 og fik min PhD i ikke-lineær fotonik i 2018. Under studiet var jeg glad for at undervise, og derfor tog jeg lige efter min PhD en "pause" hvor jeg arbejdede som skiinstruktør i Japan for at prøve noget andet. De sidste år har jeg været ansat i mit drømmejob, hvor jeg til dagligt både udvikler og afsøger mulighederne for fremtidens laserbaserede produkter. I min fritid læser jeg mange bøger, spiller en del spil - både fysiske og på computeren - og så er jeg relativt fysisk aktiv med både skiløb, cykling og fitness samt hvad der byder sig af muligheder.

På det mere personlige plan kan jeg godt lide, at tingene bliver gjort ordentligt, både i forhold til opgaver men også i forhold til andre mennesker. Mine venner siger, at jeg er meget entusiastisk og har en "Can Do" attitude, og det er ikke kun fordi jeg kan finde på at snakke om Canadiske CANDU atomreaktorer
Hvorfor stiller jeg op?
Teknologi er noget vi alle bruger mere og mere i hverdagen, men alligevel er det ikke noget der bliver brugt meget tid på i den offentlige debat. Her vil man ofte finde journalister, der interviewer enten journalister eller politikere, og så bliver den tekniske debat på et, niveau hvor følelser bliver vægtet over fakta.

Et rigtig godt eksempel er debatten om noget så vigtigt som vores alle sammens energiforsyning og hvordan vi får den omstillet til at være CO2 fri. Intet i samfundet virker uden den energi, vi alle tager for givet. Men når vi snakker om energiforsyning, er det altid på et niveau, hvor person X bliver modsagt af person Y med fokus på følelse før fakta.

Jeg håber at IDA kan være med at at højne standarden samt være garant for en mere faktuelt drevet debat, hvor fakta kommer før følelser, hvor logik kommer tilbage i politik og hvor det ikke bliver stiltiende accepteret, når usandheder bliver ytret af alt fra ministre til megafonholdende trendsættere.
Hvorfor skal man stemme på mig?
Jeg vil arbejde for at få en fagforening, der først og fremmest er en fagforening med alt, hvad det indebærer, men som også er en organisation, der sørger for, at den almene dansker har tillid til teknologi og de mennesker der driver udviklingen.

Hvis først fakta og logik bliver et udvandet begreb, er der ikke langt til tillidstab og en gevaldig reduktion i status for alle ingeniører. Det kan vi ikke være tjent med, og det er nu, der skal gøres noget - både gennem den offentlige debat, men også ved at sørge for teknologisk orienterede arrangementer for både medlemmer og almene danskere.

Derudover er jeg en garanteret nedsmeltningsfri kandidat, der altid tager velovervejede beslutninger baseret på logik, dvs. at jeg ikke stemmer nej til gode forslag bare fordi jeg ikke får "noget den anden vej".

Kandidater i