Tymur Zavalyeyev

Alder 15
Studie Ørestad Skole
Hvem er jeg
Hej Alle.
Jeg hedder Tymur, er 15, og går på Ørestad Skole. Da jeg hørte om Ungerådet sidste år, var jeg virkelig spændt. Jeg havde i flere år været medlem af min skoles elevråd, og følte at elevrådet ikke havde nogen reel inflydelse på skolens politik, og at det mest var blevet til, for at få elevere til at føle, som om de virkelig har noget at skulle have sagt. Jeg stillede derfor op til valget, og blev valgt ind, mest takket være min fantastiske klasse. At få mere indflydelse til elevrådene har desværre været sværere end jeg regnede med, men jeg giver ikke op. Inflydelse kommer også til at være en af mine vigtigste mærkesager dette år, og jeg føler jeg har opbakning fra flere andre ungerådsmedlemmer på sagen. Jeg var til gengæld med til at lancere et initiativ, der gør, at skolen har bestemte lærere, som skal skal hjælpe elever med, og informere dem om problemer og dillemaer i forhold til mental sundhed. Et vigtigt emne for mig, siden jeg selv har oplevet mistrivsel gennem årene på skolen. 
Hvorfor skal du stemme på mig
Der er flere problemer i uddannelsessystemet der skal løses, og de skal løses nu. Bla. er der uacceptabel adfærd og embedsmisbrug fra lærere. Ja, det lyder måske som noget på papir, men det sker virkeligt: Jeg kan komme med et meget personligt eksempel. Min klasse havde en lærer i flere år, som afpressede elever for glemte ting. Han blev heldigvis flernet fra klassen (men mærkeligt nok ikke fyret), men det tog 3 år! Jeg vil bestemt ikke have at enhver anden elev kommer ud i en lignende situation, hvor penge er nødvendige for at få sine ting tilbage, og unskyld mit sprog, røvslikkeri, er nødvendigt for at få en god karakter. Løsningen er simpel - Et system, hvor elever kan rapportere adfærd som dette, og hvor en medarbejder fra kommunen kan vurdere sagen, om sende krav på en reaktion fra skoleledelsen - fyring kan bruges i ekstreme tilfælde. 

Derudover er der starten på skoledagen. Flere undersøgelser fra psykologer og søvnspecialister konkluderer, at de fleste efter pubertetsalderen kun naturligt falder i søvn kl.11. Dette gør forventningen om, at man skal være klar til at modtage undervisning kl. 8 helt urealistisk. Den tidlige start på dagen stammer fra den industrielle revolution, og antallet af komplekse mentale opgaver i skolen er steget markant siden da. Undersøgelser viser også, at hvis på skoledagen blev rykket bare en halt time, ville det skære risikoen for stress, depression og mistrivsel falde markant, samtidigt med at elevernes ydeevne øges. 

Som sidste år er jeg også for større indflydelse på vegne af de enkelte elevråd.Denne mærkesag fortsætter med at være af høj prioritet for mig. Der er yderligere forklaret om denne mærkesag i sektionen om, hvem jeg er. 

Og sidst, men ikke mindst, et problem uden for uddannelsessystemet - 
bureaukrati i kommunale processer. Min 15-års fødselsdag blev et bureaukratisk mareridt. Jeg er sikker på at andre har følt det på samme måde. 

Her er til sidst en kort opsummering af mine mærksager:
- Der skal være et system som alle elever skal kende til, hvor korruption, embedsmisbrug og anden uacceptabel adfærd kan rapporteres
- Starten på skoledagen i offentlige skoler og ungdomsuddannelser skal rykkes til kl. 8:30 eller selv 9, de steder hvor det ikke allerede er gjort.
- Bureaukratiske processer skal elimineres i størst muligt omfang, for at gøre administrative processer nemmere for borgere.