Anton Kjærgaard Walker

Alder 19 år
Studie Underviser ved Københavns Kommunes Affalds- og Ressourceskole
Eksterne henvisninger
Hvem er jeg

Hej! Jeg hedder Anton, er 19 år gammel og bor på Islands Brygge. Jeg er en dedikeret og entusiastisk person, som har været medlem af Ungeråd KBH siden det allerførste valg i 2017.

Gennem de fire år som medlem har jeg fået en masse erfaring omkring hvordan man bedst muligt organiserer rådets arbejde, hvordan vi får vores forslag vedtaget af politikerne, samt hvordan vi sørger for, at vi bliver hørt og inddraget. Jeg håber virkelig, at jeg kan få lov til fortsat at repræsentere Københavns ungdom på rådhuset - det har været en stor fornøjelse indtil videre!

Til dagligt arbejder jeg som underviser ved Affalds- og Ressourceskolen, hvor jeg underviser folkeskoleelever i genbrug og affaldssortering. I min fritid bager jeg surdejsbrød og lytter til jazzmusik :)

Skolegang:
Skolen på Islands Brygge, 2008 - 2018
Rysensteen Gymnasium, 2018 - 2021

Hvorfor skal du stemme på mig

Unge skal inddrages!
Jeg kæmper for et København, hvor vi unge bliver hørt og tages seriøst. Alt for ofte bliver der taget beslutninger, som ændrer på vores liv og hverdag, men som vi ikke involveres i. Om det så er derhjemme, i klassen, på skolen, i lokalområdet eller på rådhuset, så er det ikke godt nok! Vi er mennesker i lige så høj grad som “de voksne”, og vi har krav på at blive behandlet med den alvor, som alle andre gør.

Større fokus på klima i København
København er nok en af verdens mest klimavenlige byer - men det er på ingen måde nok i sig selv! Klimakrisen er uden sammenligning verdens største problem, og vi bliver nødt til at gøre så meget vi overhovedet kan - ikke bare akkurat nok til, at det ser godt ud på politikernes CV.
At løse klimakrisen kommer til at kræve en markant større indsats end den, man gør nu - og det vil jeg gerne være en del af at få sat i gang!

Mere ungevenlig transport
Alt for ofte prioriteres biltrafikken - og det er en dårlig ide, hvis man vil gøre det nemt for unge mennesker at komme rundt i byen. Biler er dyre, de forurener og man skal være over 18 år gammel, før man overhovedet må køre i dem. Det betyder, at vi skal tænke i andre (cykel)baner! Der skal altså bruges flere penge på cykeltrafikken i København - for folk på vores alder er det simpelthen en bedre måde at komme frem på.
I øvrigt kunne det være fedt, hvis den offentlige transport blev billigere. Det er blevet enormt dyrt at køre med især metro, og dette giver ingen mening, hvis man vil gøre det let for os at komme rundt.